marți, 30 martie 2010


Craciunita este una dintre plantele de apartament cel mai usor de ingrijit si, poate de aceea, una dintre cele mai des intalnite in apartamentele noastre. Planta este recunoscuta de toata lumea ca fiind singura planta cu proprietatea ei de a-si schimba culoarea frunzelor in rosu in preajma Craciunului..
Planta Craciunita nu prezinta de fapt flori mari, ci frunze colorate, sau mai bine zis frunza care se coloreaza in preajma Craciunului. Este vorba despre frunzele superioare, care vor deveni rosii in preajma Nasterii Domnului, dand aspectul unor flori. Florile propriu-zise sunt, de fapt, mici si nesemnificative si nu dau un aspect deosebit plantei.
Efortul de ingrijire al acestei plante va fi extrem de mic, deoarece este o planta viguroasa. Chiar daca nu ati mai crescut pana acum plante de apartament, dar v-ati hotarat ca ar fi o idee buna sa incepeti, deoarece ati vrea sa aduceti in caminul vostru un strop de frumusete, nu va fie frica sa incepeti cu Craciunita. Nu este o planta pretentioasa.In ceea ce priveste felul cum trebuie udata, planta nu este deosebit de pretentioasa. Este mai degraba sensibila la miscari sau mutari decat la lipsa apei. Se pare ca planta poate rezista si o saptamana fara a fi udata. Nu se va ofili decat atunci cand nu este udata mai mult de o saptamana. Totusi, este recomandabil sa mentineti sanatatea plantei udand-o zilnic cu o cantitate mica de apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu