miercuri, 14 aprilie 2010


Muşcata este o plantă cunoscută şi răspândită.Datorită foliajului frumos, a înfloririi continue şi susţinute, este o floare populară, mult îndrăgită şi cultivată.
Muşcata este o plantă perenă capabilă să vegeteze şi să înflorească permanent atunci când dispune tot timpul de condiţii favorabile. Iarna, însă, poate fi ţinută în repaus, în condiţii de spaţii răcoroase şi udare redusă. Dar, este mai bine ca în fiecare an să se producă plante tinere deoarece pe măsură ce muşcata avansează în vârstă ramifică mai slab.

Prezintă pretenţii mari faţă de lumină şi temperatură, mai ales sub asptectul inducţiei florale. Temperatura medie optimă este de 18 °C.

Lumina, influenţează procesul de înflorire în sensul devansării. De asemenea ea favorizează creşterea, plantele fiind mai viguroase şi cu un număr sporit de ramificaţii.În general muşcatele au nevoie de spaţii luminoase, ele suportând bine şi soarele direct, mai puţin insolaţia asociată cu aerul uscat.În ceea ce priveşte durate zilei, muşcatele sunt indiferente.

Udarea se face în cantităţi moderate de apă fără să se lase să stagneze în farfuria ghiveciului deoarece muşcata nu suportă excesul de umezeală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu