joi, 22 aprilie 2010


Palmierul pitic este un palmier stufos si elegant, originar din China si Japonia. In habitatul sau natural beneficiaza de putina lumina la nivelul solului padurii, ceea ce inseamna ca tolereaza un loc mai umbrit in conditii de interior. Fiecare frunza este formata din 5 sau 7 segmente, asemanatoare cu un evantai. Lastarii care cresc in ghiveci fac planta sa arate ca un hatis de frunze. Are nevoie de lumina filtrata sau de un loc langa o fereastra care nu se afla in bataia directa a soarelui.

Temperatura: iarna, minima este de 8-10 grade Celsius, vara planta creste bine la temperaturi de 18-25 grade Celsius. In timpul perioadei de crestere, cand temperaturile sunt ridicate, udati planta regulat. In lunile de iarna, reduceti cantitatea de apa. Cand este cald, are nevoie de umiditate crescuta.

Ingrijire: indepartati frunzele ingalbenite si inestetice. Daca le smulgem, raman niste cicatrice interesante si, de sub invelisul de fibre lemnoase, se dezvaluie o parte din tulpina neteda. Vara, folositi ingrasamant o data la doua saptamani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu