sâmbătă, 8 mai 2010


Ce trebuie sa stii cand cumperi o planta:
Inainte de a cumpara o planta trebuie sa te gandesti la pozitia pe care o va avea aceasta in apartamentul tau si daca locatia ii va asigura destula lumina si spatiu pentru a creste. Dupa ce ti-ai raspuns la aceasta intrebare, esti pregatita sa faci alegerea potrivita. Mergi la o florarie ce dispune de foarte multe optiuni si asigura-te ca puietul a fost ingrijit foarte bine pana la data cumpararii. Alege o planta care are radacini si frunze sanatoase si verzi. Inspecteaz-o atent de paraziti. Marginile frunzelor nu trebuie sa fie maronii sau galbene. Daca ai deja o favorita, intereseaza-te la ce dimensiune va ajunge planta si intreaba-te daca o vei putea pastra in continuare daca va creste mare.
O planta matura are mai multe sanse de supravietuire si aclimatizare decat un puiet, asa ca daca nu vrei sa risti, cumpara o floare ce are deja cateva luni.
Nu cumpara plante in punga decat daca vrei sa le plantezi in gradina. Este recomandabil ca acestea sa aiba deja radacina formata intr-un vas.
Opteaza pentru o planta care a fost crescuta in interior; daca aceasta a fost crescuta in gradina sunt sanse foarte mici de a se putea obisnui cu climatul de interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu