joi, 13 mai 2010

Flower Power


Florile sunt un simbol al Pacii, nu numai al frumusetii . Vreau sa va vorbesc despre Flower Power deoarece cu totii trebuie sa ne amintim despre acea perioada si ce a inseamnat ea , mai ales in contextul in care razboaiele nu s-au terminat (IRAQ).

Power Flower a fost un slogan folosit de americani mişcarea contracultură în timpul anilor 1960 şi începutul anilor 1970 ca un simbol al rezistenţei pasive şi non-violenţă ideologie . Acesta este înrădăcinată în mişcarea de opoziţie la războiul din Vietnam . Expresie a fost inventat de americani poetul Beat Allen Ginsberg în 1965 ca un mijloc de a transforma în protestele de război afirmativ ochelari paşnice. Hippioti îmbrăţişat simbolismul se imbraca in haine brodate cu flori şi culori vibrante, purtând flori în părul lor, si distribuirea flori la dispoziţia publicului, devenind cunoscut sub numele de copii de flori . Termenul a devenit mai târziu generalizate ca o trimitere la libera moderne hippie şi a unei culturi de droguri, psihedelică muzica, arta psihedelică şi permisivităţii sociale.

Originea

Flower Power originea în Berkeley , California, ca o acţiune simbolică de protest împotriva războiului din Vietnam. În noiembrie 1965 sa eseu intitulat Cum sa faci un martie / ochelari, Ginsberg a susţinut că protestatarii ar trebui să fie prevăzute cu "masele de flori" pentru a înmâna la poliţişti, presă, politicieni şi spectatori. Utilizarea de recuzita cum ar fi flori, jucarii , steaguri, bomboane si muzica au fost menite să transforme mitinguri anti-război într-o formă de teatru de strada , reducând astfel frica, furie şi ameninţare, care este inerent în cadrul protestelor. În special, Ginsberg dorit pentru a contracara spectrul "de Hells Angels banda motocicleta care au sprijinit de război şi a ameninţat să perturbe violent anti-război demonstraţii planificate la Universitatea din California, Berkeley . Utilizarea de metode Ginsberg, protestul a primit o atenţie pozitivă şi utilizare a puterii de flori "a devenit parte integrantă simbol în mişcarea contra-culturii.

Mişcarea

Până la sfârşitul lui 1966, Flower Power metoda de teatru de gherilă din California au răspândit în alte părţi ale Statelor Unite. Pâine şi Teatrul de Papusi din New York City, care au organizat proteste numeroase, inclusiv predarea de baloane si flori, cu anti-război literatura lor. Atelier de lucru în Nonviolenţă (WIN), o revistă publicată de către activiştii New York, a încurajat folosirea Flower Power . În mai 1967, Abbie Hoffman a organizat Brigada de flori în calitate de funcţionar al contingentului un New York City parada onorarea soldaţilor din Vietnam. ştiri capturat de flori Brigada de participanţi, care au efectuat flori, steaguri si postere roz imprimat cu dragoste, fiind atacat şi bătut de către trecători. Ca răspuns la violenţă, Hoffman a scris în revista WIN, "Planurile sunt făcute la mina de Est Râul cu narcisele. lanţuri de păpădie sunt înfăşurate în jurul centrelor de inducţie .... plânge de "ecouri Flower Power" prin ţară Noi nu trebuie să voieşti. ".

Pe duminica următoare mai 1967, WIN activişti declarat Zilei Armatei ca fiind "Flower Power" Ziua şi a organizat un miting în Central Park, pentru a contracara tradiţionala paradă. Prezenţa la vot a fost scăzută şi, în funcţie de Hoffman, raliul a fost ineficient, deoarece teatrul de gherilă necesare pentru a fi mai agresiv.

În octombrie 1967, Hoffman si Jerry Rubin a ajutat la organizarea Pentagonul martie privind ajutorul de flori concepte puterea de a crea un spectacol de teatru. Ideea inclus un apel pentru marş pentru a încerca să plutească Pentagonului . Atunci când se confruntă marş împotriva off mai mult de 2500 de paza trupelor Armatei Naţionale formează o baricadă uman in fata Pentagonului, demonstranţii pus flori în soldat puşca de barili.

Flower Power, un Pulitzer, nominalizat fotografie, fotograf de la Washington Star Bernie Boston , a devenit o imagine clasica din perioada protestelor războiului din Vietnam. foto, luate în douăzeci şi una 10 1967 la martie "pe" Pentagonului, a arătat un tânăr , om cu păr lung într-un pulover roling, introducerea garoafe în butoaie de puşcă de poliţişti militare. (Tanarul a fost identificat mai târziu ca George Harris Edgerly III-un actor de ani 18 de la New York, care era în drum spre San Francisco şi mai târziu efectuate acolo sub numele de scena de Hibiscus.)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu